Mi is a változásra való immunitás?

A változás elleni immunitás egy rövid távú önvédelmi mechanizmus, ami alapjaiban akadályozza meg a szervezeti átalakulást és fejlődést. Az elmélet megmutatja, hogy még a leginkább eltökéltebb személyek sem képesek a változásra, ha nem veszik észre, hogy a tudatalatti megszokások milyen gyakran megakadályozzák őket a változások elérésében.

Változtass vagy meghalsz. Ez az a két lehetőség, amelyet az orvosok kockázatos szívbetegeknek adnak, és hétből csak egy képes megtenni a szükséges változásokat az életben maradáshoz. Még akkor is, ha az élet vagy halál kérdésről van szó, a változás képessége a legtöbb ember számára a legnagyobb kihívás. Ilyen félelmetes statisztikák mellett, hogyan képesek a vezetők változásra bírni csapatuk tagjait, hogy versenyképesek maradjanak egy ilyen sebességgel haladó világban?

Sokszor hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a motiváció hiánya minden probléma forrása, míg sok esetben ez nem így van. Gyakori, hogy emberek és vállalatok vágynak a változásra, de nem képesek felismerni és ez által változtatni a problémán. Minden a probléma gyökerének megtalálásával kezdődik.

Hogyan ismerjük fel a problémát és mit tehetünk az előrehaladásért?

Az új képességek elsajátítása és régi szokásaink elhagyásánál itt sokkal többről van szó, az emberi agy sokkal ellenállóbb annál, hogy ez ilyen egyszerű legyen. Csapatunk kiadásában megjelent az Immunis a Változásra című könyv, mely megadja az eszközöket ahhoz, hogy versenyképes csapatot hozzunk létre az előrehaladás érdekében és kiküszöböljük a saját magunkat akadályozó szokások tárházát.

Professzionális segítség? Miért mi?

Coachaink hazánkban egyedülálló módszerrel segítik elő a csapatok előrehaladását, számos mega vállalatlanak és élvonalbeli sportolónak nyújtunk segítségét céljaik elérésében és kifogásaik kezelésében.Vélemény, hozzászólás?

1 × 2 =