90 napos Sikernapló

10306392_768224183284568_9156549141549132684_n

Ugye van olyan célod, amit még nem értél el? Neked is volt már megvalósulatlan újévi fogadalmad?

Ennek a naplónak a segítségével elérheted, hogy 90 nap múlva a célod sikerüljön! Nem kell mást tenned, mint azt, hogy a naplót minden nap használd!

Ha most éppen nincs egy hozzád méltó, motiváló célod, akkor legyen az, hogy még ma kitalálod ezt! Gondolj olyan dologra, ami boldogabbá, elégedettebbé tenne!

Először hunyd le a szemed, lazulj el 3-5 percig, és lásd önmagad lehetséges legjobb formáját!Mit kellene elérned neked ehhez? Milyen célnak kellene teljesülnie? Képzeld el azt is, hogy mi lesz az “eredménye” annak, ha elérted ezt a fontos célodat!

Érezd át, hogy milyen lenne az, ha már meglenne, amit akarsz, amire vágysz! És vágj bele! Ha 90 napig használod a Sikernaplót, meg fog valósulni a kitűzött célod!

Váci Mihály: Még nem elég
“Nem elég a jóra vágyni,
a jót akarni kell!
És nem elég akarni,
De tenni, tenni kell”

Naplód használati útmutatójából!

Ez a napló a következő nagy dobásod sikertörténete lesz!

A napló a www.smartstaff.hu sikeres képzéseiből nőtte ki magát, ugyanis több tréningünk után a résztvevők jelezték igényüket egy kézzel fogható, teljesítménynövelő és teljesítményt jól visszajelző eszközre. Vágjunk rögtön a közepébe! Ugye van olyan célod, amit még nem értél el? Neked is volt már megvalósulatlan újévi fogadalmad? Ennek a naplónak a segítségével elérheted, hogy 90 nap múlva a célod sikerüljön! Alább röviden összefoglaltuk a 90 napos naplód általunk javasolt működési és kitöltési alapelveit. Nem kell mást tenned, mint azt, hogy figyelmesen olvasd el alábbiakat és a naplót minden nap használd!

Legfontosabb célod kitalálása

Ha most éppen nincs egy hozzád méltó, motiváló célod, akkor legyen az, hogy még ma kitalálod ezt! Gondolj olyan dologra, ami boldogabbá, elégedettebbé tenne!

Mérd fel!

Mérd fel azt, hogy hol tartasz most ebben a számodra fontos cél elérésében! Ahol tartasz, azt tényszerűen írd le. Gondold át és írd le azt is, hogy reálisan 90 nap alatt meddig juthatnál el!

Saját „öttusád” megalkotása

Célod eléréséhez szükséges lesz erősségeid mozgósítására. Biztos, hogy rendelkezel több olyan képességgel, ismerettel, amiben jó vagy. Szedd össze ezeket és írd le a 0. nap “Korábbi sikerélményem” részhez! (Pl. jól tudsz szervezni, kiváló vagy az Excel-ben, jól kommunikálsz, kimagasló a monotónia tűrésed stb.). Az öttusázók sem a világ legjobb futói vagy úszói, de az öt sportág kombinációjában mégis bajnokokat avatnak. Tedd ezt Te is és alkosd meg erősségeidből a saját öttusád!

Azért fontos, hogy leírd a legfontosabb erősségeidet (min. 5 erősségedet, de lehet 9-10 is), mert ezek tudatos kombinációjával újraírhatod a történetedet, megvalósíthatod az álmodat! Az így összeállított erősségeidnek a listájából már könnyebben megfogalmazódik benned az, hogy milyen területen lehetsz eredményes. Lásd magad kívülről is! Mit tanácsolnál egy barátodnak, ha olyan erősségekkel, képességekkel rendelkezne, amit most éppen Te állítottál össze magadról?

A 0. nap “Korábbi sikerélményem” részhez írd le azt a legutóbbi nagy sikeredet, amire büszke vagy. Valószínű az, hogy ezen sikered eléréséhez is használtad a fenti erősségeidet. Amennyiben leírod azokat, amiket javasolunk, akkor ez a napló lesz erősségeidnek és a következő nagy dobásod sikertörténetének garanciája és bizonyítéka!

Írd le a célod!

A 0. nap oldalra leírtad a célodat, és a 90 nap során kezd úgy minden reggel a napodat, hogy kitöltöd a naptár aznapi oldalát! Még jobb, ha egy hétre előre töltöd ki a naptárt! Minden este pipáld ki azokat a feladatokat, amit az aznapi célod érdekében tettél!

 

Az ára

Mérd fel az árát annak, hogy mibe fog ez neked kerülni időben, energiában és pénzben. Írd le az összes szükséges lépést, amit meg kell tegyél a célod elérése érdekében. Legalább 10 ilyen lépést írjál le és írd ide azt is, hogy mikről fogsz lemondani azért, hogy elérd, amit akarsz. (Pl. kevesebbet tudok a barátaimmal találkozni, mert napi fél órát nyelvet tanulok, vagy 1 órát sportolok stb.) Azok a dolgok, amikről vállaltad, hogy lemondasz, a célod árának fontos részei! Döntsd el, hogy megfizeted ezt a vállalt árat, mert Te is tudod azt, hogy az életben nincs semmi ingyen! A döntésed komolyságát jelzi az, hogy meg akarod fizetni az árát annak, amit elképzeltél. Amennyiben komolyan gondolod, akkor ez azt jelenti, hogy meg is szerzed azt, amit akarsz!

 

Kísértések, amiket legyőzök

Szinte mindig azt tesszük, amiről az adott pillanatban azt gondoljuk, hogy jobban fogjuk tőle érezni magunkat. Azonban gyakran tévesen ítéljük meg azt, hogy végül mitől fogjuk jobban érezni magunkat. Ezért a tévesen megítélt érzelmeink rabjaiként akár évekig ismétlünk káros szokásokat. Ezt a csapdát fel kell ismerned és ki kell törnöd belőle most! Kutatások is bizonyítják azt, hogy a célod megvalósulását a tévesen megítélt érzéseid, a kifogásaid és a kísértések akadályozhatják. Ezek hatására elgyengülhetsz vagy akár fel is adhatod a célodat. Pl.: Kérdezz meg erről egy évek óta túlsúlyától szabadulni próbáló embert. Valószínűleg ő el fogja ismerni azt, hogy minden nassolás előtt azt hiszi, hogy jobban fogja magát ettől érezni, de ez egy csapda, mert végül csak bűntudata lesz tőle. Ugyanez a félreértés a mechanizmusa a dohányosoknak és az egyéb függőségekben szenvedőknek is. Hogy jön ez ide? – kérdezheted, hiszen lehet, hogy olyan szerencsés vagy, hogy téged ezek egyike sem érint. Azonban, ha még nem érted el azt, ami méltó hozzád, akkor valamelyik tévesen megítélt érzésedtől, kifogásodtól vagy kísértéstől lehetsz függő. Eddig is tudtad azt, hogy kísértés például az, ha diéta közben mások édességet esznek előtted. Netán te nem tudtál ellenállni neki? Most ezeknek a tudatosítása és a 0. nap oldalon a “Kísértések, amiket legyőzök” részben való listázása megvilágítja számodra azt, hogy mikre kell figyelned. Így listád tartalmazni fogja azt, hogy milyen kísértések, kifogások és érzések, mint például kudarctól való félelem, szégyen, látszólagos biztonság, túlzott megfelelési kényszer stb. tartottak téged eddig egy csapdában fogva. A listázás után tudni fogod, hogy a 90 nap alatt mire figyelj jobban és a sikered garantált lesz!

 

Mantrák

A mantra kifejezés két tagból áll: a “man” ami azt jelenti gondolkozni és a “tra” pedig a védelem. Összeolvasva ezeknek a szavaknak a jelentése: a gondolkodás eszköze vagy védő gondolatok. A mantrák olyan szótagok, szavak vagy mondatok, amelyek folyamatos ismételgetésével speciális lelki hatásokat válthatunk ki. Többek között saját magunk “pozitív programozására” használhatjuk. Arra buzdítunk téged, hogy negatív gondolataidat és mantráidat cseréld le jókra! Írj magadnak egy 90 napra vonatkozó mantrát! Pl. „Sikeres vagyok, figyelek a napi céges céljaimra”, „Egészséges vagyok, nagyra becsülöm magamat, elégedett vagyok az alakommal” stb. Naponta minél többször ismételd el mantrádat, amit legjobb, ha egy gyakran végzett tevékenységedhez kötsz, pl. amikor folyadékot iszol. Ne gondolj, és főként ne mondj ki negatív dolgokat!

 

Mentor

Válassz Mentort, nagyon jó barátot, párodat, jó munkatársat, akivel meg tudod osztani a célodat! Olyan embert válassz, akinek elmondhatod tervedet, anélkül, hogy kinevetne, lebeszélne vagy visszahúzna. Akkor fog a legjobban a 90 napos sikertörténeted megvalósulni, ha Mentoroddal minden nap legalább 5-10 percet beszélsz az aznapi feladataid teljesüléseiről! Mentoroddal ismertesd meg célodat, és beszéljétek meg az ő szerepét. Ő egy “élő tükör”, aki segít visszatükrözni, követni erőfeszítéseidet és haladásodat. A Mentorod szerepe a Te támogatásod. Nem kritizálhat és vádolhat, egyszerűen csak végighallgat, és bátorítást fog adni a következő napra. Ez egy nagyon fontos szabály! Előfordulhat az is, hogy önbizalmad meginog, és néha vissza fogsz esni a korábbi szintedre, vagy kihagysz egy betervezett feladatot, rosszabb esetben akár egy teljes nap összes általad betervezett feladatát. Ez nem dráma, de sokszor nem fordulhat elő, mert ez azt jelentené, hogy nem veszed komolyan magadat, célodat. Egy ilyen kihagyott nap esetén mindenképp beszélj Mentoroddal és mondd el, mi történt aznap!

 

Amit ma megtehetsz…

Amikor nincs kedved végrehajtani az általad betervezett napi feladatot, akkor is hajtsd végre és ne halaszd el másnapra! A végrehajtáshoz erőt meríthetsz a lap bal oldalán található napi idézetek hangos felolvasásából, ideális esetben magadban történő ismétléséből.

 

A napló elhelyezése

Akaszd fel a naplót egy jól látható helyre! Ne tedd polcra, fiókba, mert azok elnyelik ezt a fontos dokumentumot. Ha mindennap látod, akkor jobban fogod a tervedhez tartani magadat. Ezután minden nap reggel nézz az aznapi feladat listádra, és minél gyorsabban kezdd el a listán szereplő legnehezebb feladat elvégzését!

Minden nap használd ezt a naplót, mindennap töltsd ki nap elején az adott naphoz tartozó oldalt és végezd el a kitűzött feladataidat! Esténként pipáld ki azokat, amiket megvalósítottál! 90 nap múlva visszaolvashatod a történteket, újra és újra bejárhatod a célodhoz vezető utat, előtted lesz a megvalósult nagy dobásod bizonyítéka és sikertörténete! Büszke lehetsz magadra, mert megcsináltad! Amennyiben leírtad és csinálod, így garantált lesz a 100%-os sikered és már az emberek top 10%-ba tartozol!!

Kezdd el ma!

sikernaplo2

Hajdu Zoltán – Fejvadászat – Tréningek – Karrier tanácsadás

Ez a nyomtatvány a Smart Staff Kft. szellemi terméke. Tartalmának másolása, sokszorosítása, változatlan vagy nagymértékben azonos tartalmú szöveges és képi felhasználása hozzájárulásunk nélkül tilos vagy díjköteles. Copyright © Smart Staff Kft. 2014

 

 

Tréning szolgáltatásaink:

Vállalkozásának sikere az emberein múlik! Céges, szervezetfejlesztési, vezetői tréningek átfogó választékával állunk rendelkezésére, hogy a legtöbbet hozhassa ki csapatából.

 

Hajdu Zoltán, a tréner nagyon hatékonyan ötvözte a gyakorlatot az elméleti tudással, nagyon sok új megközelítést alkalmazott, adott át az értékesítőknek a tréning, tehát ebből igen sokat tudtunk profitálni. Megpróbálta megfogni mindenkinek a belső rejtett célját, és erre felépíteni az egyéni motivációkat. A kollégáink sokkal céltudatosabbak lettek, hiszen az egyéni célkitűzések, félelmek feltérképezése feldolgozása nagyon nagymértékben segítette őket, hogy sokkal céltudatosabbak, célratörőbbek legyenek. Ez mindenféleképpen nagyon hasznos eleme volt, azt gondolom, hogy a tréning után, és nem csak közvetlenül a tréning után. Ez viszonylag hosszú ideig tartott, sőt a napjainkban is tart még.

Lukács Csaba
ügyvezető igazgató, Atmedia Kft.