4. Egyéni Fejlesztési Terv Készítés

Ön is tapasztalta már valamelyiket ezek közül?

Nagy célokat szeretett volna elérni csapatával, de ezek valamiért mégsem valósultak meg maradéktalanul, pedig az emberi potenciál megvolt.

Nagy elánnal belevágtak egy-egy projektbe, az mégis elhalt.

Elhúzódott a munka, és nem készült el határidőre a projekt.

A kitűzött feladatok nem, vagy csak részben valósulnak meg.

Nem halad a munka, ez pedig konfliktust szül a munkatársak között.

A fent felsoroltak már egy állapotot jeleznek.

A csapatban általános a rossz hangulat, gyakoriak a konfliktusok.

 Néhány kollégán észrevehetővé válik az elbizonytalanodás, visszahúzódóbbakká válnak.

Az esetlegesen felmerülő problémákért, hibákért senki nem vállal felelősséget – senki sem érzi magáénak a projekteket.

És a legrosszabb: amikor elindul egy “elvándorlási hullám”, azaz sorra mondanak fel a kollégák, megnő a fluktuáció.

Az addig jó hangulatú csapat széthullik, amit bizony előbb-utóbb a bevételi számok is megéreznek.

Hogyan tudunk mi segíteni Önnek?

Mint ahogy sokan mások, mi is megfizettük már a bukás árát, és jól tudjuk, milyen fontos az elhatározás, de azt is tudjuk, hogy bármilyen nagy elánnal is vágunk bele egy projektbe, könnyű már az első nehézségeknél megtorpanni, “kifogásokat találni”. Erre nyújt megoldást az általunk is alkalmazott, a Harvard Business Review által minősített, kifejezetten vezetők számára kidolgozott módszere, mely a változáskezelésben nyújt segítséget. Ezt a tudást mi örömmel átadjuk Önnek.

Immunis a változásra – Ismerje meg módszertanunkat!

Robert Kegan és Lisa Lahey változásmenedzsment és szociálpszichológia professzorok feltárták a változások dinamikáját.Egy új kihívás esetén, bár elszánjuk magunkat a cselekvésre, énünk egy része azonban mégsem hajlandó elhagyni a régi szokásokat és belevágni az újba – mert egy erős és sokszor láthatatlan fékezőerő is működik a háttérben.

Az Immunis a változásra könyvnek és az ehhez kapcsolódó változásmenedzsment tréningünknek az a küldetése, hogy láthatóvá váljon a fékezőerő és a javunkra változtassuk meg gondolkodásmódunkat és érjük el céljainkat.

Mi biztosítja még a sikerét? A SMART CÉLKITŰZÉS!

(S)pecific – Specifikus, vagyis pontosan körülírt

(M)easurable – Mérhető

(A)chievable  – Megvalósítható, ésszerűség határát feszegető, de különleges erőforrás mozgósítással még elérhető (ld. a 2019.Március 24-i Magyar – Horvát és a 2019.június 12-i Magyar -Wales foci meccs során a játékosok önmaguk reális képességeit haladták meg.)

(R)elevant – Releváns, vagyis a CÉLHOZ tartozó, és az egyének számára nagyon fontos

(T)ime-bound – időTartamhoz kötött

A Fejlesztési Terv elkészítését megelőzően  FEJLESZTÉSI AUDITOT végzünk, így biztosítjuk az Ön személyes és csapat céljainak megvalósulását és a fejlesztési terv helyes kitöltését. A 2 órás személyes FEJLESZTÉSI AUDIT + ÉRTÉKELÉS magába foglalja az alábbiakat:

  • a megvalósult és a nem megvalósult ötletek felmérését
  • feltárjuk az okokat, és megoldást nyújtunk, az Ön sikeréért
  • javaslatokat teszünk, a céljai elérésére
  • részletes és hiteles válaszokat dolgozunk ki a résztvevőkkel a “Miért fontos nekem, nekünk?”, “Hogyan érjem el a legrövidebb úton a kívánt eredményt? Mit kell változtatnom nekem, hogy a célt elérjem?” kérdésekre.

Mitől lehet 100%-ban biztos a választásában?

  • Mert megtanítjuk, hogyan érheti el azt, hogy hátradőlve élvezheti elért eredményeit és sikereit, ahelyett, hogy néhány vezetőhöz hasonlóan, magányosan aggódna a megoldásokon!
  • Mert mérhető eredménye lesz a Fejlesztési Terv elvégzését követően, és az eredmény és az Ön mögött lévő megtett út magabiztosabbá és sikeresebbé fogja tenni Önt és csapatát!
  • A SMART Fejlesztési Terv bizonyított, nemzetközi módszerekre épült, amelyk több nemzetközi foci és céges csapat vezetőjét vitték már sikerre!
  • A SMART Fejlesztési Terv a titka számos hazai nagyvállalat vezetőjének és élsportolóknak, akiket a Smart Staff támogatott a siker és a teljesítmény útján!

A Smart fejlesztési terv során a személyiség korlátainak meghaladása

Közismert az, hogy a személyiség vonások nehezen, vagy egyáltalán nem változtathatóak, viszont az érzelmi folyamatok kontrollálása az élversenyzők és a cégvezetők egyik legjobban fejleszthető képessége. Az önkontrollt segítő technikák ismerete és alkalmazása ezért is ajánlott. A kognitív képességek (emlékezet, gondolkodás, képzelet, vagy észlelés) funkcióinak megfigyelésével, naplózásával stb. csökkenthetjük az idegességet, a szorongást, javíthatjuk a megküzdést és a koncentrációt. A sikerorientált sportoló vagy cégvezető a feladatra, és nem pedig a nem befolyásolható körülményekre koncentrál, ezért hatékonyabban tudja a pszichés energiáit mozgósítani és adekvátan felhasználni.

A figyelem-összpontosítás fejlesztése a rövid ideig tartó erőkifejtést igénylő sporttevékenységben, vagy a kritikus, hosszú távú következménnyel járó üzleti tárgyalásoknál  egyaránt fontos. Ez utóbbi esetében különös hangsúlyt kell fektetni a tárgyalás alatti figyelemváltásokra és a fáradásra is.

Az eltökéltség és az elkötelezettség minden olyan tevékenységhez szükséges, ahol magas szintű teljesítményelvárás és teljesítményigény áll fenn. A jól kidolgozott célkitűzés a „van” és „kell” állapot közötti folyamat, mely megfogalmazza, és lépésről-lépésre meghatározza a célok eléréséhez vezető utat.

A gondolkodást kontrolláló stratégiák keretében a sportolók és cégvezetők megtanulják a problémafelismerő, és -megoldó szemlélet kialakítását. Az előre nem látható események vagy a pillanatnyi állapotban bekövetkező változások gyors kezelésére vonatkozó technikákat sajátítanak el. Az ideális felkészülés érdekében jól kidolgozott verseny vagy céges tevékenységi tervvel kell rendelkeznie a sportolónak vagy vezetőnek.

Mindehhez szükség van a feladatainkkal és önmagunkkal kapcsolatban egy optimális önbizalomszintre, a környezeti negatív hatások semlegesítésének képességére, és a koncentrálóképesség magas fokú alkalmazási szintjére.

Néhányan azok közül, akikkel már sikeresen együtt dolgoztunk:

referencia_logok_final

Tréning szolgáltatásaink:

Vállalkozásának sikere az emberein múlik! Céges, szervezetfejlesztési, vezetői tréningek átfogó választékával állunk rendelkezésére, hogy a legtöbbet hozhassa ki csapatából.

 

Hajdu Zoltán, a tréner nagyon hatékonyan ötvözte a gyakorlatot az elméleti tudással, nagyon sok új megközelítést alkalmazott, adott át az értékesítőknek a tréning, tehát ebből igen sokat tudtunk profitálni. Megpróbálta megfogni mindenkinek a belső rejtett célját, és erre felépíteni az egyéni motivációkat. A kollégáink sokkal céltudatosabbak lettek, hiszen az egyéni célkitűzések, félelmek feltérképezése feldolgozása nagyon nagymértékben segítette őket, hogy sokkal céltudatosabbak, célratörőbbek legyenek. Ez mindenféleképpen nagyon hasznos eleme volt, azt gondolom, hogy a tréning után, és nem csak közvetlenül a tréning után. Ez viszonylag hosszú ideig tartott, sőt a napjainkban is tart még.

Lukács Csaba
ügyvezető igazgató, Atmedia Kft.