4. Egyéni Fejlesztési Terv Készítés

AZ ÉLSPORTOLÓK ÉS A CÉGEK KÉPZÉSI SZAKÉRTŐIKÉNT, AZÉRT VAGYUNK, HOGY A MEGBÍZÓINK CÉLJAI MEGVALÓSULJANAK!

1. Ugye Ön is érezte már azt, hogy

 • nagy álmokat és célokat szeretett volna elérni csapatával, de ezek valamiért mégsem valósultak meg maradéktalanul, pedig az emberi potenciál megvolt
 • a nagy elhatározás után, elhalt egy-egy projektje
 • nem volt meg a csapatának a motiváltsága a megvalósításhoz
 • nem valósult meg határidőre egy-egy kitűzött célja
 • a megbeszélt feladatok nem vagy csak részben valósulnak meg
 • hogy állandóan Önnek kell agitálni, hogy gördülékenyen haladjon a munka
 • hogy valami megfejthetetlen dolog lassítja le a csapata néhány tagjának munkáját és ettől konfliktusok képződnek
 • csaponganak a csapattagok, lankad a figyelmük(ez utóbbi fenntartáshoz szükséges lesz a “digitális detox” is)

A csökkenő teljesítményre utaló jelzések:

 • indokolatlanul nagy izgalom verseny vagy fontos tárgyalás előtt;
 • fokozott ingerültség, érzékenység;
 • vádaskodás;
 • elbizonytalanodás, visszahúzódás;
 • sporttevékenység vagy a munkahely feladásának fontolgatása;
 • figyelem koncentrációjának csökkenése;
 • céltalanság, céltévesztés
 • önértékelési bizonytalanság, saját maga le vagy túlértékelése
 • önbizalom csökkenés akár magas önértékelés mellett
 • alvás és étkezési zavarok.

2. Mit szeretnénk adni Önnek?

A Smart Fejlesztési Tervünk egy olyan szolgáltatás, melynek küldetése az, hogy az általunk képzett sportoló, vezető vagy menedzser jobban meg tudja valósítani a kitűzött céljait.

MI IS MEGFIZETTÜK A BUKÁSAINK ÁRÁT, ÍGY A SIKERHEZ SZÜKSÉGES CÉLTUDATOS MUNKA EGYIK FONTOS KULCSA MÁR NÁLUNK VAN! Ha a Megbízónknál megvan az akarat, akkor a várható változási ellenállásokat kezelő, nemzetközileg elismert Harvard Business School módszerünket szívesen átadjuk Önnek és a csapattagoknak.

3. Mit fogok tudni, mennyivel lesznek több tudással felvértezve a fejlesztés résztvevői?

A Smart Fejlesztési Terv segítségével a fenti problémákra megoldást adunk. Ön és a résztvevő élsportolók vagy vezetők birtokában lesznek többek között a következő ismereteknek:

 • jobban tudják a csapdahelyzeteket kikerülni
 • tudatában lesznek a belső és külső korlátokkal, a célok eléréséhez szükséges változást akadályozó tényezőkkel és azok megoldásával
 • jobban tisztában lesznek a hogyanokkal
 • Ön és munkatársai szakszerűen el tudják készíteni az egyéni és a csapat fejlesztési terveiket
 • céljait minden résztvevő a korábbi teljesítményénél jobban fogja valósítani!

Képzelje el, hogy a Smart Fejlesztési Tervvel a csapatának tagjai olyan teljesítményre lesznek képesek, mint korábban még soha. Nincs több kifogás, mert a pontosan meghatározott fejlesztési terv rá fogja venni, hogy minden nap tegyenek valamit a kitűzött cél érdekében! Így a célokat el is fogják érni. A tervek kivitelezésével és megvalósulásával, leszüretelhetik a küzdelmes munka gyümölcsét! A terv befejezésével egy olyan kulcs lesz az Önök kezében, mellyel kinyithatják lehetőségeik ajtóját és megvalósíthatják amire képesek!

4. Hogyan működik ez a gyakorlatban?

A Smart Fejlesztési Terv 7 lépésből áll, amelynek része a személyes változással szembeni ellenállás kezelése is. A 7 lépés elvégzésével növelhető a SIKER valószínűsége! Ez egy olyan haditerv, amelyet a nemzetközileg jegyzett, híres futball edzők, és a nagy vállalatvezetők, korunk igazi vezérei is használnak a sorsdöntő “meccseik” során.

1. Átfogó és részletes. Az edzésprogramunk általában nem csak egy területre terjed ki, hanem igyekszünk átfogóan alkalmazni azt minden olyan képesség erősítésére, ami hasznos lesz számunkra a jövőben. A mentális tréningek során szintén meghatározó az átfogó ismeretek elsajátítása, részünkről pedig az átadása.

2. Strukturált. A véletlenszerű gyakorlatok helyett a mentális tréningek során, jól meghatározott programokat végzünk el. Ez azért fontos, hogy a lehető leghatékonyabb eredményeket érjük el az edzéssel.

3. Következetes. A mérhető fejlődés elérése érdekében a rendszeresség is lényeges. Ahogy a fizikai edzéseknél is fontos az, hogy időben periodikus legyen, ugyanúgy kell a mentális készségeink fejlesztését is ezzel párhuzamosan tartani.

4. Lépésről lépésre. A sportolóknál megkülönböztethetünk edzésterveket a felkészülési, illetve a versenyidőszakban való alkalmazás szerint. Ehhez hasonlóan a mentális tréningeket is ütemeznünk kell, hogy az adott helyzetben maximalizálni tudjuk a produktivitást.

5. Személyre szabott. Ahogy a sportban is vannak különböző ágazatok, akár még egy csapatjátékon belül is elkülönítünk pozíciókat, ugyanúgy a személyiségünk is más és más. Ennek megfelelően az edzéstervek is eltérnek egymástól, valamint a mentális tréningeket is személyre kell szabnunk.

5. Mi biztosítja még a sikerét? A SMART CÉLKITŰZÉS!

(S)pecific – Specifikus, vagyis pontosan körülírt

(M)easurable – Mérhető

(A)chievable  – Megvalósítható, ésszerűség határát feszegető, de különleges erőforrás mozgósítással még elérhető (ld. a 2019.Március 24-i Magyar – Horvát foci meccs során a játékosok önmaguk reális képességeit haladták meg.)

(R)elevant – Releváns, vagyis a CÉLHOZ tartozó, és az egyének számára nagyon fontos

(T)ime-bound – időTartamhoz kötött

A Fejlesztési Terv elkészítését megelőzően  FEJLESZTÉSI AUDITOT végzünk, így biztosítjuk az Ön személyes és csapat céljainak megvalósulását és a fejlesztési terv helyes kitöltését. A 2 órás személyes FEJLESZTÉSI AUDIT + ÉRTÉKELÉS magába foglalja az alábbiakat:

 • a megvalósult és a nem megvalósult ötletek felmérését
 • feltárjuk az okokat, és megoldást nyújtunk, az Ön sikeréért
 • javaslatokat teszünk, a céljai elérésére
 • részletes és hiteles válaszokat dolgozunk ki a résztvevőkkel a “Miért fontos nekem, nekünk?”, “Hogyan érjem el a legrövidebb úton a kívánt eredményt? Mit kell változtatnom nekem, hogy a célt elérjem?” kérdésekre.

6. Mitől lehet 100%-ban biztos a választásában?

 • Mert megtanítjuk, hogyan érheti el azt, hogy hátradőlve élvezheti elért eredményeit és sikereit, ahelyett, hogy néhány vezetőhöz hasonlóan, magányosan aggódna a megoldásokon!
 • Mert mérhető eredménye lesz a Fejlesztési Terv elvégzését követően, és az eredmény és az Ön mögött lévő megtett út magabiztosabbá és sikeresebbé fogja tenni Önt és csapatát!
 • A SMART Fejlesztési Terv bizonyított, nemzetközi módszerekre épült, amelyk több nemzetközi foci és céges csapat vezetőjét vitték már sikerre!
 • A SMART Fejlesztési Terv a titka számos hazai nagyvállalat vezetőjének és élsportolóknak, akiket a Smart Staff támogatott a siker és a teljesítmény útján!

7. A Smart fejlesztési terv során a személyiség korlátainak meghaladása

Közismert az, hogy a személyiség vonások nehezen, vagy egyáltalán nem változtathatóak, viszont az érzelmi folyamatok kontrollálása az élversenyzők és a cégvezetők egyik legjobban fejleszthető képessége. Az önkontrollt segítő technikák ismerete és alkalmazása ezért is ajánlott. A kognitív képességek (emlékezet, gondolkodás, képzelet, vagy észlelés) funkcióinak megfigyelésével, naplózásával stb. csökkenthetjük az idegességet, a szorongást, javíthatjuk a megküzdést és a koncentrációt. A sikerorientált sportoló vagy cégvezető a feladatra, és nem pedig a nem befolyásolható körülményekre koncentrál, ezért hatékonyabban tudja a pszichés energiáit mozgósítani és adekvátan felhasználni.

A figyelem-összpontosítás fejlesztése a rövid ideig tartó erőkifejtést igénylő sporttevékenységben, vagy a kritikus, hosszú távú következménnyel járó üzleti tárgyalásoknál  egyaránt fontos. Ez utóbbi esetében különös hangsúlyt kell fektetni a tárgyalás alatti figyelemváltásokra és a fáradásra is.

Az eltökéltség és az elkötelezettség minden olyan tevékenységhez szükséges, ahol magas szintű teljesítményelvárás és teljesítményigény áll fenn. A jól kidolgozott célkitűzés a „van” és „kell” állapot közötti folyamat, mely megfogalmazza, és lépésről-lépésre meghatározza a célok eléréséhez vezető utat.

A gondolkodást kontrolláló stratégiák keretében a sportolók és cégvezetők megtanulják a problémafelismerő, és -megoldó szemlélet kialakítását. Az előre nem látható események vagy a pillanatnyi állapotban bekövetkező változások gyors kezelésére vonatkozó technikákat sajátítanak el. Az ideális felkészülés érdekében jól kidolgozott verseny vagy céges tevékenységi tervvel kell rendelkeznie a sportolónak vagy vezetőnek.

Mindehhez szükség van a feladatainkkal és önmagunkkal kapcsolatban egy optimális önbizalomszintre, a környezeti negatív hatások semlegesítésének képességére, és a koncentrálóképesség magas fokú alkalmazási szintjére.

Néhányan azok közül, akikkel már sikeresen együtt dolgoztunk:

referencia_logok_final

Tréning szolgáltatásaink:

Vállalkozásának sikere az emberein múlik! Céges, szervezetfejlesztési, vezetői tréningek átfogó választékával állunk rendelkezésére, hogy a legtöbbet hozhassa ki csapatából.

 

Hajdu Zoltán, a tréner nagyon hatékonyan ötvözte a gyakorlatot az elméleti tudással, nagyon sok új megközelítést alkalmazott, adott át az értékesítőknek a tréning, tehát ebből igen sokat tudtunk profitálni. Megpróbálta megfogni mindenkinek a belső rejtett célját, és erre felépíteni az egyéni motivációkat. A kollégáink sokkal céltudatosabbak lettek, hiszen az egyéni célkitűzések, félelmek feltérképezése feldolgozása nagyon nagymértékben segítette őket, hogy sokkal céltudatosabbak, célratörőbbek legyenek. Ez mindenféleképpen nagyon hasznos eleme volt, azt gondolom, hogy a tréning után, és nem csak közvetlenül a tréning után. Ez viszonylag hosszú ideig tartott, sőt a napjainkban is tart még.

Lukács Csaba
ügyvezető igazgató, Atmedia Kft.