Akik a médiapiac alakulását befolyásolják. És szerintetek ki maradt ki?

Akik a médiapiac alakulását befolyásolják. És szerintetek ki maradt ki?

 

A szakmában már közismert, hogy a Marketing&Média újra megszavazta a Top 50 lista szereplőit, melyben a legbefolyásosabb média ipari személyiségeket rangsorolják. Azoknak, akik még nem olvasták, íme, egy kis összefoglaló. És egy válaszra váró kérdés.
Az idei lista nem sokban változott a tavalyitól, de voltak olyan mozgások, melyek figyelemre méltóak: például Mihók Attila 27.-ik helyezéses debütálása, vagy Vidus Gabriella bekerülése a top 10-be.
Az első helyet ismét Dirk Gerkens foglalta el, aki az RTL Klub vezérigazgatójaként számít a mai magyar médiapiac legbefolyásosabb emberének. Konkurense, Várdy Zoltán 4 hellyel követi, kettejük között pedig a nyomtatott sajtó vezetői és egy médiaügynökségi vezető is helyet kapott. Nem mellékes, hogy Simon Zsolt, a Mediaedge:cia ügyvezető igazgatója tavaly még csak a hatodik helyen szerepelt, idén pedig bronzéremmel büszkélkedhet.
Többen a miatt estek ki, mert időközben távoztak a magyar média világából: van, aki külföldön folytatta tovább karrierjét és van, aki nyugdíjba vonult.  A legnagyobb vesztesnek talán Simó György számít, aki tavaly a 9.-edik helyen szerepelt, viszont a Magyar Telekomtól való távozása miatt idén már nem kerülhetett be.
Érdekes ugyanakkor, hogy a top 10-be csak egy online vonalon tevékenykedő cég vezérigazgatója került be, Fischer András személyében. Mellesleg, szerintetek mi történik az origónál? Miért lassú a freemail és az iwiw?
A „legek” között szerepel még két médiaügynökség is , illetve Rákosi Tamás tulajdonossal az élen egy médiakommunikációs cég is az előkelő 6.-ik hellyel dicsekedhet. A Közép-európai Média és Kiadói Zrt. tulajdonosai közül idén Spéder Zoltán került a listára, köszönthetően Nobilis Kristóf cégen belüli háttérbe vonulásának.
A rádiók és nyomtatott kiadványok is beerősítettek idénre: Földes Ádám a Danubius vezérigazgatójaként a 31.-ik helyet foglalta el, Heal Edina a Sláger Rádió színeiben a 49.-ik helyen szerepel, Borókai Gáborral és Weyer Balázzsal pedig bővült a tartalom-előállítók köre a rangsorban.
Kedves Médiaipari szakmunkások.  :)
Ti hogyan látjátok ezt a listát? Szerintetek kinek kellett volna még szerepelnie? Ki az, aki nem érdemelte meg, hogy kimaradjon? És ki az, akiről nem tudjátok, miért van ott?

Hajdu ZoltánVélemény, hozzászólás?

16 + húsz =