Az Udvari coach 2.rész

Az Udvari coach 2.rész

A coach felkészül az edzés folyamatra, mert tudja, hogy a siker ritkán véletlen következménye.Tudja, hogy a vezetők és a vállalatok nem egyformák még egy iparágon belül sem. Coach tudása csak akkora lehet, amekkora a tudása az adott vállalatról és vezetőről. Tudásának alapja a menedzserguruk tudása.Ezzel aktiválja a vezetői képzeletet. A vezetőnek feladata „már csak” az új paradigmák szerinti gyakorlás,a nyerő attitűd az alapos tervezés és a  profi cselekvés . A coachnak kevés célja van, de egy biztos, hogy célja , az ügyfelével az önképzés fontosságának megértetése. Ráébreszt a „No pain, no gain” felfogás  elkerülhetetlenségére (tudja és tudatja, hogy a kiemelkedő siker 9.000-10.000 óra gyakorlás következménye. Nem lehet megúszni tanulás és gyakorlás nélkül. Ennyi…)

A Smart Staff Coach  sparring partner, aki direkten, őszintén feltárja kérdéseivel az aktuális helyzetet és nem a jól hangzó dolgokra összpontosít.  Van bátorsága azokat a kérdéseket is feltenni, amit mindenki tud, de mégsem beszél róla senki. Ezt az udvarban csak a bolond teheti meg.
Csak  a működés és a működtetés érdekli.
A coach nem akar elcsépelt hárombetűs elméletekre hivatkozni, hanem a hiteles guruk új tudásával frissíti edzettjét. A siker érdekében tudja, hogy kell rendszerbe foglalni a gyakorlatot. A Smart coach elgondolkodtatja az edzettjét arról, hogy mi az, ami divat és ezt a hullámot meglovagolni mit jelent.
Tudja azt is, hogy az üzleti tudomány által generált ötletek vagy jók, vagy sem, és ha valami más jobb ki kell dobni őket, mint a használt cipőt. A coach arra buzdítja coacholtját, hogy mindig tudni kell tanulni, de megválogatva hogy kitől és mit, és minden kezdetkor újra inassá kell válni. És friss tudását a követőivel is meg kell tudnia osztani. Mert  –  ahogy Baracskai Zoltán és Velencei Jolán könyvének címe is jelzi  –  “Követő nélkül nincs vezető”Vélemény, hozzászólás?

tizennégy − 2 =